Ötven év, vagy egy fél évszázad, majdnem egy emberöltõ. A magyarországi útépítések kezdete óta alig több mint egy évszázad telt el, így mondhatnánk, a Közúti és Mélyépítési Szemle a félidõ óta segíti az útépítõk munkáját, lehetõséget adva tanulmányok publikálására, az új technológiák megismertetésére a XX. század egyik legmeghatározóbb emberi tevékenységéhez, az útépítéshez. Ötven év, majdnem egy emberöltõ, történelmi korszakok vége és kezdete. Ezzel együtt elismeréssel kell adóznunk mindazoknak, akik életben tartották, gondozták ezt a száraz szakmai nyelven idõszaki lapnak nevezett, minden útépítéssel foglalkozó szakember számára kötelezõ olvasmányt. Nem jellemzõ, hogy fõleg egy szûk szakmai körnek íródott lap ötven évig minden hónapbam megjelenhessen és kézbe vehessék azok, akik hosszú idõkre maradandót alkotnak.
Hatszáz lapszám jelemzi ezt az ötven évet, több könyvespolcra való szakirodalom. A technika is fejlõdik, a világ sem állt meg, így most, néhány lelkes és a szakmáját szeretõ ember áldozatos munkájának köszönhetõen, szó szerint a tenyerünkbe vehetjük az elmúlt fél évszázad útépítõinek gondolatait, tudását, ajánlásait.
Ez a CD ROM gyûjtemény, amelynek elsõ számát tarthatja most a kezében nem pusztán egy fényesen csillogó adathordozó, hanem minden útépítõ számára érték és tisztelgés eleink tudása elõtt.

Tímár József
ügyvezetõ igazgató